Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνικό παντοπωλείο Μαλεβυζίου

Ξεκίνησε η διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης
από το κοινωνικό παντοπωλείο Μαλεβιζίου, στο Γάζι



Ξεκίνησε τη λειτουργία του το κοινωνικό παντοπωλείο Μαλεβιζίου και ήδη αρκετές οικογένειες έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα του δήμου και επωφελούνται από τη δυνατότητα δωρεάν απόκτησης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.
Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Μαλεβιζίου, συνεχίζει την καταγραφή των άπορων οικογενειών του Μαλεβιζίου, οπότε όποιοι δημότες επιθυμούν, μπορούν να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου (τηλ. επ. 2813400684 και 2813400692) όπου οι κοινωνικοί λειτουργοί κ. Τερζίδου Μαρία και κ. Γράψα Γεωργία θα τους ενημερώνουν για τις προϋποθέσεις, καθημερινά από τις 7:30 – 15:30.

Το κοινωνικό παντοπωλείο Μαλεβιζίου, στεγάζεται σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε στο δήμο Μαλεβιζίου για διάστημα ενός έτους η οικογένεια του κ. Φ. Βατσινά, στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 209 και στόχος της δημοτικής αρχής είναι να λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν στη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου και ειδικότερα τις εταιρείες που μέχρι σήμερα 30/12 έχουν στηρίξει την προσπάθεια και είναι:
Χαλκιαδάκης ΑΕ, Γ. Σαβοϊδάκης ΑΕ, Βελιβασάκης ΑΕ, καφές Δανδάλη, Πετράκης Νίκος Κ ΣΙΑ ΕΕ, Lidl Hellas, Αφοι Βίστη ο.ε., Νικ. Συντυχάκης ΑΠΒΕΕ, Παπαδάκη Κυριακή, Cool & Clean Κουτσάκης, Κουρήτες, Χριστοφάκη Φιλία παραδοσιακά προϊόντα Κρήτης, καθώς και όλους τους ιδιώτες, παραγωγούς και μη, που συνέβαλαν καθοριστικά με τις προσφορές τους, καθώς και τους φορείς που προσέφεραν είδη, όπως την Περιφέρεια Κρήτης, το γενικό λύκειο Γαζίου, την τεχνική υπηρεσία Μαλεβιζίου, τον σύλλογο παραγωγών λαϊκών αγορών Ηρακλείου, τον σύλλογο εμπόρων λαχαναγοράς Ηρακλείου, το παιδικό σταθμό Μελισσάκια, τον σύλλογο γυναικών «Μέλισσα» και την ομάδα εθελοντών Μαλεβιζίου που στηρίζει τη λειτουργία του. «Ευελπιστούμε και στοχεύουμε στην πορεία λειτουργίας του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου, να προστεθούν πολλές – πολλές ακόμα επιχειρήσεις που διαθέτουν ανεπτυγμένη εταιρική κοινωνική ευθύνη. Άλλωστε η προσφορά βοήθειας στο συνάνθρωπο, εκτός από αναγκαία είναι και επιβεβλημένη στις δύσκολες μέρες που περνάμε και εμείς ως Κρητικοί, έχουμε ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης» δήλωσε ο δήμαρχος Κ. Μαμουλάκης.

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Ημερολόγιο 2012

                                                     Τα ημερολόγια  του 2012 με εικόνες από
                                                                            τη Χυμευτού


                                                              και  το φαράγγι
           Ευχαριστούμε την    εταιρεία      arteo- Μπαρτζούμας Θόδωρος για τη συνεργασία!

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Καλά Χριστούγεννα!



Με του Χριστού τη γέννηση κάνω ευχές για σένα να ναι τα χρόνια σου πολλά, καλά κι ευτυχισμένα
Όσες και αν βάζει ο νους ευχές κρεμώ στα αστέρια απόψε,Τσ αυγής λουλούδια να γενούν, κι όποιο σ αρέσει κόψε.



καλά Χριστούγεννα  !

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση δήμου Μαλεβυζίου


                                                        
Από το Δήμο Μαλεβιζίου ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 27-12-2011 και ώρα 12μ.μ. συγκαλείται σύσκεψη μεταξύ Δημάρχου και κτηνοτρόφων του δήμου Μαλεβυζίου.
Παρακαλούνται οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για τη σύσκεψη όπου θα συζητηθούν θέματα που αφορούν προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Κοινωνικό παντοπωλείο στο δήμο Μαλεβυζίου

Ξεκινάει την ερχόμενη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου Μαλεβιζίου.
Η δημοτική αρχή, στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων του Μαλεβιζίου που δοκιμάζονται οικονομικά, αποφάσισε να λειτουργήσει Κοινωνικό Παντοπωλείο με σκοπό την δωρεάν διάθεση προϊόντων πρώτης ανάγκης σε άπορες οικογένειες, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2012.
Σε χώρο που ευγενικά παραχώρησε στο δήμο Μαλεβιζίου για διάστημα ενός έτους η οικογένεια του κ. Φ. Βατσινά, στη λ. Ελ. Βενιζέλου 209, την ερχόμενη Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, από τις 10:00 έως τις 14:00.
Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των άπορων οικογενειών του Μαλεβιζίου οι οποίες και θα είναι οι δικαιούχοι του προγράμματος. Υπολογίζεται ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα μπορεί να καλύπτει με τακτικές διανομές σε ετήσια βάση, 50 οικογένειες.

Όποιοι δημότες Μαλεβιζίου επιθυμούν να ενταχθούν σε αυτές, θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου (τηλ. επ. 2813400684 και 2813400692) όπου οι κοινωνικοί λειτουργοί κ. Τερζίδου Μαρία και κ. Γράψα Γεωργία θα τους ενημερώνουν για τις προϋποθέσεις, καθημερινά από τις 7:30 – 15:30.
Η όλη προσπάθεια στηρίζεται και από τη νεοσύστατη, εθελοντική ομάδα δράσης του δήμου Μαλεβιζίου, μέλη της οποίας θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους για τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, καλεί όσους ιδιώτες ή επιχειρηματίες ενδιαφέρονται να διαθέσουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, να φέρουν τις προσφορές τους την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, από τις 8:30 – 14:30 στο δημαρχείο Μαλεβιζίου, στην πλ. Μ. Κατσαμάνη στο Γάζι. Σκόπιμο είναι να έχουμε κατά νου ότι όσο μικρή κι αν είναι η προσφορά, παραμένει ικανή να καλύψει μια ανάγκη ενός συμπολίτη μας!
Τονίζει επίσης τη βούληση της δημοτικής αρχής, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον μέσα στο οποίο καλείται να ενεργήσει, να μη σταματήσει να ενισχύει με κάθε πρόσφορο τρόπο τις δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα του δήμου.
πηγή http://www.cretalive.gr/

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Επίσκεψη στο Θαλασσόκοσμο

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου  
οργανώνει επίσκεψη στο Θαλασσόκοσμο ,την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012 ,
                  έχοντας σκοπό να χαρίσει στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης στα παιδιά του χωριού την περίοδο των γιορτών

το πρόγραμμα
10.30  Αναχώρηση από την πλατεία του χωριού
11.15 Άφιξη στον Θαλασσόκοσμο 
11.30-12.30   Ζωντανεύοντας το παραμύθι
                     που πας χελωνάκι 
12.30-1.30       Ο  καραγκιόζης στο ενυδρείο
13-14        Γευστικές δημιουργίες
                                                 14-15    Θαλασσινές κατασκευές  -μοναδικές χειροτεχνίες γεμάτες φαντασία
15 Αναχώρηση  και επιστροφή στο χωριό
Tα έξοδα της επίσκεψης (εισιτήρια) για παιδιά μέχρι 17 ετών θα καλυφθούν από το Σύλλογο και η μεταφορά των παιδιών θα γίνει με το λεωφορείο του Δήμου Μαλεβυζίου .   
Tο εισιτήριο  για τους μεγαλύτερους   είναι 6 ευρώ .  
Δηλώστε συμμετοχή έγκαιρα  με email   στη διεύθυνση   psmonis@yahoo.gr
ή  με τηλέφωνο ή γραπτό μήνυμα στο 6972012757     αναφέροντας όνομα και ηλικία των παιδιών                      

        

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ολική έκλειψη Σελήνης 10-12-2011


Η τελευταία έκλειψη για το 2011 είναι σεληνιακή και δυστυχώς το μεγαλύτερο μέρος της θα είναι αόρατο από την Ελλάδα. Η στιγμή της μέγιστης έκλειψης θα είναι στις 16:32 ώρα Ελλάδος και τότε η Σελήνη θα μεσουρανεί στον Ειρηνικό Ωκεανό στο Γκουάμ.

Φωτογραφία από την προηγούμενη έκλειψη Σελήνης τον Ιούνιο (Photograph by Babak Tafreshi)
Για την Ελλάδα, η Σελήνη θα ανατείλει στις 16:57 στιγμή που συμπίπτει με το τέλος της ολικότητας. Έτσι θα παρατηρήσουμε μόνο την μερική φάση της έκλειψης κατά την έξοδο της από την σκιά (και σε αρκετά φωτεινό ουρανό λόγω της δύσης του Ήλιου την ίδια ώρα) με την Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά, οπότε θα χρειάζεται ελεύθερος και χαμηλός ανατολικός ορίζοντας για την καλύτερη παρατήρηση.

Οι χρόνοι της έκλειψης (σε ώρα Ελλάδας):
Είσοδος στην παρασκιά (Ρ1): 13:33
Είσοδος στην σκιά, αρχή μερικής έκλειψης (U1): 14:45
Αρχή ολικής έκλειψης (U2): 16:06
Μέγιστο έκλειψης: 16:32
Τέλος ολικής έκλειψης (U3): 16:57
Ανατολή Σελήνης: 16:57 (Αζιμούθιο 59,8 στον αστερισμό του Ταύρου)
Δύση Ηλίου: 17:00
Έξοδος από την σκιά, τέλος μερικής έκλειψης (U4): 18:17, ύψος Σελήνης: 12 μοίρες
Έξοδος από την παρασκιά, τέλος έκλειψης (Ρ4): 19:30
ύψος Σελήνης: 26 μοίρες

Μετάδοση της έκλειψης μέσω διαδικτύου:
Γερμανία: http://www.astronation.net/webcam/10022/344/lunar-eclipse-rise.html
Ινδία: http://www.livestream.com/swansiliguri
Μια εκπληκτική φωτογραφία με αστραπές κατά τη διάρκεια της σεληνιακής έκλειψης στις 15 Ιουνίου είναι του Χρήστου Κωτσιόπουλου στην Ικαρία



Οι πληροφορίες είναι από τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας http://www.ofa.gr/
πηγη  physicgg

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Έκτακτη Γενική Συνέλευση Αγροτικού Συνεταιρισμού Μονής

Επαναληπτική Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11π.μ. για τα μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μονής Μαλεβυζίου ,στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου.
Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι
1. Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου
2. Δωρεάν παραχώρηση της αποθήκης στην τοπική κοινωνία
Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και των αλλαγών που θα επέλθουν  στους επόμενους μήνες  στους συνεταιρισμούς, η συμμετοχή των μελών είναι απαραίτητη.
Η   Γενική Συνέλευση γίνεται με πρωτοβουλία του 1/5 των μελών .