Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικη εκδήλωση

  
 Ο   πολιτιστικός   σύλλογος   Μονής  διοργανώνει   Αποκριάτικο   πάρτυ,   στην  αίθουσα  του  συλλόγου,      το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012        και ώρα   5μ.μ. για τους μικρούς μας φίλους 

και   στις   9μμ για τα ...μεγαλύτερα παιδιά !!!



Βάλτε τις αποκριάτικες στολές σας και ελάτε να

διασκεδάσουμε
!

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Καθαρά Δευτέρα στη Χυμευτού


Κούλουμα με τον Όμιλο Υπεραποστάσεων Κρήτης και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής Μαλεβυζίου

Καθαρά Δευτέρα 27/2/2012
ώρα 11:00

Μονή Μαλεβυζίου στο ξωκκλήσι Άη Γιώργη στη Χυμευτού

Αγώνας Δρόμου
Πεζοπορία
Ποδήλατο Βουνού (ατομική χρονομέτρηση)
Κυκλική διαδρομή 6.000μ. σε χωματόδρομο:
Χυμευτού-Πλακάλωνα-Κούλες-Χυμευτού

Ώρα εκκίνησης:
11:00 Αγώνας δρόμου & Πεζοπορία
12:00 ποδήλατο βουνού
13:00 αγώνας 400μ. για παιδιά

ΕΠΑΘΛΑ: Στον 1ο νικητή και 1η νικήτρια του αγώνα δρόμου, ποδηλασίας και 400μ. θα απονεμηθούν κύπελλο-μετάλλιο, στον 2ο/2η και 3ο/3η μετάλλιο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πάρουν αναμνηστικά διπλώματα. * Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες συμμετέχουν με δική τους ιατρική ευθύνη.

ΠΕΤΑΓΜΑ ΧΑΡΤΑΕΤΟΥ, ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝO ΤΡΑΠΕΖΙ
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους σαρακοστιανά φαγητά.
Ο σύλλογος του χωριού θα προσφέρει την παραδοσιακή φασολάδα.

Συνδιοργάνωση και χορηγός επάθλων: Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
έως 25/2 στα τηλ. 6972 865 015 & 6972 012 757

Υπεύθυνοι οργάνωσης:
έφορος αγώνων Ο.Υ.Κ Παντατοσάκης Γιάννης 6972 865 015
πρόεδρος Ο.Υ.Κ. Σφακιανάκης Μύρων 6976 434 950



Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ιατρείο κοινωνικής αλληλεγγύης Μαλεβυζίου

Ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες για να λειτουργήσει ένας ακόμα βασικός θεσμός μόνιμης κοινωνικής παρέμβασης, από τη δημοτική αρχή Μαλεβυζίου. Στο «Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαλεβυζίου», θα μπορούν να απευθύνονται όλοι οι ανασφάλιστοι δημότες Μαλεβυζίου οι οποίοι θα πληρούν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που προβλέπονται με σκοπό να έχουν δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες. Ο χώρος είναι σχεδόν έτοιμος, η συμμετοχή των εθελοντών ιατρών, νοσοκομειακών και ελευθέρων επαγγελματιών, είναι μεγάλη, η κάλυψη των βασικών ιατρικών ειδικοτήτων ολοκληρώνεται και τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία του. Όσοι δημότες Μαλεβυζίου επιθυμούν να λάβουν τις υπηρεσίες του Ιατρείου, μπορούν να επικοινωνούν με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου στα τηλέφωνα 2813400684 και 2813400692 (καθημερινά 7:30 έως 15:30.), όπου οι κοινωνικοί λειτουργοί Μ. Τερζίδου και Γ. Γράψα θα τους ενημερώνουν για τις προϋποθέσεις συμμετοχής.
Στην προσπάθεια αυτή, η δημοτική αρχή Μαλεβυζίου έχει ζητήσει υποστήριξη και από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, την Υ.ΠΕ. Κρήτης, το ΠΑ.Γ.Ν.Η. και το Βενιζέλειο Νοσοκομείο, καθώς και από την έδρα της Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης και τον καθηγητή κ. Λιονή. Ο δήμαρχος Μαλεβυζίου Κώστας Μαμουλάκης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι παρά την οικονομική κρίση - που δεν αφήνει ανεπηρέαστη την αυτοδιοίκηση - στόχος της δημοτικής αρχής ήταν και παραμένει, η ενίσχυση και υποστήριξη με κάθε τρόπο των αδύναμων οικονομικά δημοτών του Μαλεβυζίου. Μετά τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας που εκδίδει βιβλιάρια υγείας ανασφαλίστων, η λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαλεβυζίου αποτελεί μια ακόμη ουσιαστική παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση. Ιδιαίτερα δε, τονίζει την εθελοντική προσφορά όλων των ιατρών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, τους οποίους ευχαριστεί ιδιαίτερα, αφού χωρίς αυτή τη βοήθεια δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί η προσπάθεια.
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ανακοίνωση σχετικά με τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του ιατρείου, τους ιατρούς που θα το στελεχώσουν, καθώς και για τη διαδικασία καθορισμού των ραντεβού.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Απογραφή στρατεύσιμων Κρήτης (έτος γέννησης 1994),

 Από την Στρατολογική Υπηρεσία Κρήτης υπενθυμίζεται  ότι όλοι οι στρατεύσιμοι που γεννήθηκαν το έτος 1994 και διαμένουν στους Νομούς Λασιθίου, Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Χανίων έχουν υποχρέωση όπως προσέλθουν στην Στρατολογική Υπηρεσία Κρήτης (Καραϊσκάκη και Πιτσουλάκη 2, Πατέλες Ηράκλειο) ή στα ΚΕΠ των ΟΤΑ διαμονής τους το αργότερο έως 29-02-2012, προσκομίζοντας πιστοποιητικό γεννήσεως και την αστυνομική τους ταυτότητα, προκειμένου να συμπληρώσουν Δελτίο Απογραφής. Ανακοινώσεις έχουν σταλεί σε όλα τα σχολεία Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τους Δήμους και τα ΚΕΠ των Δήμων. (Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 2813400110-112-116-124). Σε όσους προσέλθουν μετά την προαναφερόμενη προθεσμία θα επιβληθεί η προβλεπόμενη από το νόμο μηνιαία πρόσθετη στρατιωτική υποχρέωση

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Κάποιοι ίσως τα χρειάζονται...

  Ανοίξτε τις  ντουλάπες σας και φέρτε ότι δεν χρειάζεστε την  Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 12.00 στην πλατεία  του χωριού.   Εκεί θα μαζέψουμε κουβέρτες,ρούχα,παπούτσια, γάντια, σκουφιά, κασκόλ, αδιάβροχα,  οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο και πρακτικό.
Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να ‘ναι καθαρά . Ότι συγκεντρωθεί, η ομάδα του Συλλόγου θα το δώσει σε ανθρώπους που τα έχουν περισσότερο ανάγκη (αστέγους, άπορες οικογένειες) 

                                                              Πολιτιστικός σύλλογος Μονής