Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ενημερωτική εκδήλωση

   Ο Δήμος Μαλεβιζίου, το Κέντρο Κοινοτικής Ανάπτυξης Τυλίσου του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ και ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Προστασίας και Παιδείας Μαλεβιζίου (Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ.)  σας καλούν σε Ενημερωτική Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη 4 Απριλίου στις 16:30μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Τυλίσου.
Τα θέματα της Ενημερωτικής Εκδήλωσης είναι:
• Η αναγκαιότητα του Τεστ Παπανικολάου στην πρόληψη του γυναικολογικού καρκίνου του τραχήλου της μήτρας με εισηγήτρια την κα Προβιδου Ειρήνη, μαία του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας
• Η έναρξη του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στη Δημοτική Ενότητα Τυλίσου με εισηγήτρια την κα Κριτσωτάκη Μαρίνα, μαία του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, Υπεύθυνη του Προγράμματος του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας Η Ενημερωτική Εκδήλωση υλοποιείται στα πλαίσια του Προγράμματος Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας που αναπτύσσεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Δήμο Μαλεβιζίου, το Δ.Ο.Κ.Α.Π.ΠΑ.Μ. , το Κέντρο Κοινοτικής Ανάπτυξης Τυλίσου του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ και το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας.
  
                                                                                                                          

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Εξόφληση λογαριασμών

Ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας σας  ενημερώνει για  τη δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, δημοσίου, συνδρομητικής τηλεόρασης, ηλεκτρικής ενέργειας και ύδρευσης στο γραφείο του συλλόγου.
.
 Μπορείτε να εξοφλήσετε άμεσα τους παρακάτω λογαριασμούς
Ο.Τ.Ε.                        χωρίς επιβάρυνση
Cyta                                     >>
Forthnet                                >>
Cosmoline                             >>
HOL                                      >>
Cosmote                                >>
Vodafone                               >>
Wind                                      >>
ΟΑΕΕ                                    >>
Nova                                      >>
Δ.Ε.Η .                     με επιβάρυνση 0,50  ευρώ
Δ.Ε.Υ.Α.Μαλεβυζίου  με επιβάρυνση 0,30 ευρώ
  στο γραφείο του συλλόγου  κάθε Σάββατο    6μ.μ .- 8μ.μ .

πληροφορίες  τηλ     6972012757   και        2810831460  (Σάββατο 6 μμ-8μμ)

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης

Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος γνωστοποιείται ότι, εντοπίστηκε στο διαδίκτυο νέα απόπειρα ηλεκτρονικής απάτης, μέσω απατηλού μηνύματος, το οποίο αποστέλλεται σε χιλιάδες χρήστες και τους ενημερώνει για «δήθεν» επιστροφή φόρου.
Οι δράστες εμφανίζουν και πάλι ως αποστολέα του απατηλού μηνύματος το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.) και επιχειρούν με τη μέθοδο « phishing » να «αλιεύσουν» προσωπικά δεδομένα χρηστών του διαδικτύου, όπως αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών κ.λπ.
Υπενθυμίζεται ότι την 6-3-2012 είχε εξιχνιαστεί ανάλογη περίπτωση και είχαν συλληφθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση τρεις αλλοδαποί.
Παρακαλούνται οι πολίτες – χρήστες του διαδικτύου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή εξαπάτησης τους από τέτοιου είδους απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα. Παρακαλούνται επίσης στις περιπτώσεις αυτές να επικοινωνούν με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ccu @ cybercrimeunit . gov . gr ή στα τηλέφωνα 11012 και 210-6476464.
Επισημαίνεται ότι κανένας Οργανισμός ή Φορέας δεν ζητά πληροφορίες, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών κλ.π, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

"Έφυγε" η Δόμνα Σαμίου

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από την ζωή η ερμηνεύτρια της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, Δόμνα Σαμίου.
Η Δόμνα Σαμίου γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1928 στην Καισαριανή της Αθήνας, όπου και απεβίωσε στις 10 Μαρτίου 2012.
Οι γονείς της ήταν πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, ζούσαν σε ένα χωριό έξω από τη Σμύρνη, το Μπαϊντίρι. H μητέρα της ήρθε με την καταστροφή στην Ελλάδα, ο πατέρας της τέσσερα χρόνια αργότερα.
Από εκεί έχει τα πρώτα ακούσματα της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, όπως η ίδια ομολογεί σε συνέντευξή της. Έτσι μεγάλωσε και αγάπησε το Δημοτικό Τραγούδι.
Σε ηλικία 13 ετών είχε την πρώτη διδακτική επαφή με την μουσική. Πήγε στο "Σύλλογο προς Διάδοσιν της Εθνικής Μουσικής", όπου και μαθήτευσε κοντά στον δημιουργό του Σίμωνα Καρρά.
Εκεί πήρε τα πρώτα μαθήματα Βυζαντινής μουσικής και της αποκαλύπτονται τα μυστικά του παραδοσιακού τραγουδιού. Παρακολούθησε παράλληλα νυχτερινό Γυμνάσιο.
Το 1954 άρχισε μια μακρά σχέση με το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας (Ε.Ι.Ρ.) που τερματίστηκε το 1971. Παράλληλα συνεργάστηκε με την Ελληνική Τηλεόραση (Ε.Ρ.Τ.) για μια σειρά μουσικών ντοκιμαντέρ με το τίτλο "Μουσικό Οδοιπορικό".
Αυτή η προεργασία την βοήθησε να αποκτήσει ένα πλούσιο μουσικό υλικό, που αποδείχθηκε σημαντικό, με απώτερο στόχο την διαφύλαξη της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Το 1971, χρονιά ορόσημο για την μετέπειτα πορεία της, παρουσιάστηκε δίπλα στον Διονύση Σαββόπουλο συνερμηνεύοντας παραδοσιακά τραγούδια επί σκηνής. Ήδη όμως το 1960 κυκλοφόρησαν δίσκοι της σε Ελλάδα, Γαλλία και Σουηδία, που σηματοδότησαν την απήχηση του έργου της στον κυρίως Ελληνισμό και στην Ελληνική Ομογένεια.
Έκανε αμέτρητες συναυλίες στις οποίες τραγουδά η ίδια, αλλά και παρουσιάζει αυθεντικούς καλλιτέχνες και δημιουργούς του δημοτικού τραγουδιού.
Έργο πέραν των ελληνικών συνόρων
Το έργο της ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα και την ελληνική γλώσσα και παρουσιάζεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της αμερικανικής ηπείρου και σε πόλεις της Αυστραλίας, όπου και δίνει συναυλίες.
* Το 1979, ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Σολωμός, της ανέθεσε τη μουσική επιμέλεια για τους Όρνιθες του Αριστοφάνη που παρουσιάστηκαν πρώτα στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου και στη συνέχεια στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού.
* Το 1993, ο Γιώργος Θεοδοσιάδης της ανέθεσε την επιμέλεια της "ζωντανής" μουσικής του Αγαπητικού της Βοσκοπούλας που ανέβασε το Εθνικό Θέατρο.
* Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού τραγούδησε για τέσσερις συνεχείς χρονιές (1995-1998).
* Μεγάλη αναγνώριση της δίδεται από το Μέγαρο Μουσικής, όπου παρέδωσε συναυλίες με Ακριτικά Τραγούδια (Μάιος 1995) και ελληνικά παραδοσιακά κάλαντα (Χριστούγεννα 1996), καθώς και το αφιέρωμα που της έκανε ο ίδιος φορέας τον Οκτώβριο του 1998 για τα 70 της χρόνια.
* Το 1981 δημιούργησε τον Καλλιτεχνικό Σύλλογο Δημοτικής Μουσικής "Δόμνα Σαμίου", όπου και συνέχισε μέχρι τέλους την ίδια ποιοτική και αξιόλογη δισκογραφική της παραγωγή.
* Παράλληλα, από το 1994 ως το 2001, παρέδωσε μαθήματα δημοτικού τραγουδιού στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων.
* Της απονεμήθηκε, το 2006, το βραβείο Αρίων για την συνολική προσφορά της στην διάσωση του δημοτικού τραγουδιού.
Η Δόμνα Σαμίου συνέχισε ως το θάνατό της την έρευνα και την καταγραφή της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής
πηγή http://www.news247.gr/

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αποτελέσματα αγώνων [ κούλουμα στη Χυμευτού]

Με αγώνες γιόρτασε τα Κούλουμα
                                               Ο ΟΜΙΛΟΣ ΥΠΕΡΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

Με αγώνες δρόμου, πεζοπορία, ποδηλασία και φυσικά με σαρακοστιανά εδέσματα, γιόρτασε στο ξωκκλήσι του Αη Γιώργη στη Μονή Μαλεβιζίου, τα κούλουμα ο ΟΥΚ. Τα αποτελέσματα ήταν:
Ανώμαλος δρόμος (6 χιλ.)
1) Σηφάκης Μ. (Σ.Μ.Κ.) 23ʼ14
2) Σαριδάκης Γ. (Ο.Υ.Κ) 26ʼ50
3) Στρούμπας Μ. (Ηράκλειο) 27ʼ50
1) Λοπίνε Λ. (Σ.Μ.Κ.) 36ʼ56
2)Πλουμή Α. (Σ.Μ.Κ.) 46ʼ13
3) Τζανή Μ. (Ο.Υ.Κ.) 46ʼ23
Ποδήλατο βουνού (6χλμ.)
1) Καραντινάκης Β. (Καστελλιανά) 18ʼ05
2) Αναστασάκης Τ. (Μονή) 25ʼ16
3) Σηφάκης Μ. (Χανιά) 25ʼ21
1) Μαγριπλή Μ. (Ηράκλειο) 40ʼ20
Μαθητές-τριες Δημοτικού (400μ.)
1) Πατραμάνης Δ. (Μονή)
2) Σηφάκης Γ. (Αγ.Βαρβάρα)
3) Βουμβουλάκης Μ. (Μονή)
1) Τζανή Ι. (Μονή)
2) Αναστασάκη Κ. (Μονή)
3) Δερμιτζάκη Ι. (Ηράκλειο).
Ο Ο.Υ. Κρήτης ευχαριστεί τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μονής για την οργάνωση και φιλοξενία, τους χορηγούς και τους εθελοντές και όλους που συμμετείχαν στα Κούλουμα 2012.

πηγή http://www.patris.gr/