Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Εκσυγχρονίζεται το αρδευτικό δίκτυο της Δ.Ε. Τυλίσου

Μια σημαντική παρέμβαση της δημοτικής αρχής Μαλεβιζίου στους οικισμούς της Δημοτικής Ενότητας Τυλίσου, αρχίζει να υλοποιείται μετά και την υπογραφή της ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του έργου εκσυγχρονισμού των δικτύων άρδευσης.
Ειδικότερα, προβλέπεται να γίνουν επεμβάσεις στα υφιστάμενα δίκτυα άρδευσης με αντικαταστάσεις αγωγών που έχουν υποστεί φθορές και παρατηρούνται απώλειες νερού - υπολογίζεται σε περισσότερα από 16 χιλιόμετρα - ενώ θα αντικατασταθεί και ένας σημαντικός αριθμός παλαιών κολεκτέρ. Όλοι δε οι αγωγοί, πρόκειται να τοποθετηθούν υπογείως.
Πρόκειται για έργο καθοριστικής σημασίας στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής, αφού θα βελτιώσει κατά πολύ τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι αγρότες καλλιεργούν τα χωράφια τους, θα εξοικονομήσει πολύτιμους υδάτινους πόρους με τον περιορισμό των διαρροών και θα ενισχύσει τα κίνητρα ανάπτυξης της αγροτικής καλλιέργειας.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη και σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική παρέμβασή με στόχο την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής του Μαλεβιζίου, μπαίνει σε φάση υλοποίησης από τη δημοτική αρχή. Η αγροτική παραγωγή του τόπου μας, ειδικά μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο, οφείλει να ενισχυθεί με κάθε τρόπο. Μπορεί να αποτελέσει μέσο διεξόδου από την κρίση, και ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας. Αυτό προσπαθούμε και με την ικανοποίηση αυτού του πολύχρονου και δίκαιου αιτήματος των αγροτών της ευρύτερης περιοχής της Τυλίσου, είμαι βέβαιος ότι θα αποκομίσει ο τόπος και οι άνθρωποί του πολλά και σημαντικά οφέλη».
Το έργο χρηματοδοτείται από το ΟΠΑΑΧ μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης και έχει προϋπολογισμό 525 χιλ. ευρώ.

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τέλη κυκλοφορίας 2013


Τέθηκε ήδη σε λειτουργία η εφαρμογή του ΤaxisNet για τα τέλη κυκλοφορίας του 2013. Όπως είναι γνωστό φέτος δεν θα γίνει αποστολή ειδοποιητηρίων μέσα ΕΛΤΑ, ενώ καταργείται και το ειδικό αυτοκόλλητο.
Η διαδικασία έχεις ως εξής: Οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα εισέρχονται στην διεύθυνση https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012/telhkykl/index.jsp με τον κωδικό τους ή το ΑΦΜ τους και θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο, με το οποίο στην συνέχεια θα καταβάλλουν το τέλος στις τράπεζες ή μέσω web banking.
Να σημειωθεί ότι όσοι δεν έχουν πιστοποιηθεί  στο Taxisnet έχουν τη δυνατότητα να πληκτρολογήσουν τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματός τους, καθώς και τον ΑΦΜ τους, στην ιστοσελίδα και να τυπώσουν το ειδοποιητήριό τους.
Σε περίπτωση που το τέλος δεν εξοφληθεί έως 31 Δεκεμβρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ. θα καταβάλλει το διπλάσιο ποσό. 
Από την στιγμή που καταργείται το ειδικό αυτοκόλλητο, οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν στο όχημα την απόδειξη πληρωμένης και να την επιδεικνύουν σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια Αίθουσας Μινωικών τοιχογραφιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου




Εγκαινιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η αίθουσα με τα πιο αντιπροσωπευτικά του Μινωικού πολιτισμού εκθέματα.
Υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες η αίθουσα τοιχογραφιών 
Έστω και χωρίς την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Κ.Τζαβάρα, η αίθουσα των τοιχογραφιών εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής και μάλιστα υποδέχτηκε τους πρώτους της επισκέπτες, που περιηγήθηκαν στο χώρο, όπου εκτίθενται τα πιο αντιπροσωπευτικά της Μινωικής Περιόδου εκθέματα: τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα και τις επαύλεις.

Πρόκειται για ζωγραφικά έργα υψηλής τέχνης όπου αποτυπώνουν εικόνες του μινωικού κόσμου από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή, το περιβάλλον της ανακτορικής Αυλής και την πλούσια κρητική φύση.


Η έκθεση τοιχογραφιών στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, όπως και η έκθεση της συλλογής γλυπτών που άνοιξε τον Αύγουστο. Παράλληλα εξακολουθεί να λειτουργεί στο κτήριο επέκτασης η προσωρινή Έκθεση με επιλεγμένα εκθέματα από τις συλλογές του Μουσείου, με σταθερή τιμή εισιτηρίου στα 4€.
Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα πραγματοποιούν δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό, στα ελληνικά και αγγλικά, στη νέα έκθεση τοιχογραφιών κάθε Πέμπτη και Παρασκευή έως το τέλος Νοεμβρίου.






πηγή www.cretalive.gr