Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κατάληψη στο δημοτικό της Τυλίσου

Την κατάσταση στα χέρια τους για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Παιδείας παίρνουν πλέον οι γονείς. Λουκέτο μπήκε σε σχολείο στα Ανώγεια, ενώ κατάληψη του σχολείου ξεκίνησε  και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Τυλίσου, έχοντας τη στήριξη των γονιών και όλου του χωριού.
Οι γονείς μάλιστα μαζί με το δήμαρχο Μαλεβιζίου είχαν συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Κλινάκη. Ο ίδιος τους διαβεβαίωσε ότι σύντομα από την ενημέρωση που έχει θα πιάσουν δουλειά οι αναπληρωτές και ότι τα προβλήματα των σχολείων ήταν πολλά με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Μάλιστα, πιεσμένος από τους γονείς, ακούστηκε να λέει ότι «αν χρειαστεί θα διδάξω κι εγώ!».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «από την αρχή της σχολικής χρονιάς, το σχολείο υπολειτουργεί λόγω του μεγάλου αριθμού παιδιών. Με την ανοχή του Συλλόγου Γονέων, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των γονιών, το σχολείο λειτουργεί σαν 3θέσιο, παρόλο που τηρεί τις προϋποθέσεις για να λειτουργήσει σαν 4θέσιο από την περσινή χρονιά. Επιπλέον, λόγω ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν με συγκεκριμένους μαθητές της Β' τάξης και που δυσχεραίνουν τη διδασκαλία αλλά και επηρεάζουν τη γενικότερη ασφάλεια των μαθητών, έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες από το Σύλλογο και τους γονείς για το διαχωρισμό της Α' και Β' τάξης.
Μετά από δυο συναντήσεις που είχαμε με τη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Τσικαλάκη και με πολύ κόπο και πίεση από την πλευρά μας, το μόνο που καταφέραμε ήταν να πάρουμε έναν δάσκαλο παράλληλης στήριξης για ένα εκ των δυο παιδιών που χρήζουν βοηθείας. Για το δεύτερο παιδί, ενώ είχαν δεσμευτεί για την εξασφάλιση νοσηλευτικού προσωπικού και την παράλληλη ψυχολογική υποστήριξη των υπόλοιπων παιδιών του τμήματος, που βιώνουν καθημερινά σκηνές που επηρεάζουν την ψυχολογία τους, ουδεμία κίνηση ή ενημέρωση έχει γίνει από την πλευρά της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Και έχοντας με βαριά καρδιά δεχτεί ότι λόγω οικονομικής κρίσης θα πρέπει να συμβιβαστούμε με όλα τα παραπάνω και να μην ελπίζουμε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων μας, έρχεται και η σταγόνα που ξεχειλίζει πλέον το ποτήρι»
«Όπως έγινε γνωστό στην αρχή της εβδομάδας», προσθέτει ο Σύλλογος, «η μία εκ των τριών δασκάλων που διέθετε το σχολείο μας αναγκάστηκε να αποχωρήσει με άδεια εγκυμοσύνης. Η κ. Τσικαλάκη δεσμεύτηκε - τηλεφωνικά - ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχουμε νέο δάσκαλο. Έως σήμερα, ο ένας από τους δυο δασκάλους που παρέμειναν αναγκάστηκε να κάνει μάθημα σε 4 τάξεις (γύρω στα 40 παιδιά). Ωστόσο ενημερωθήκαμε ότι είχε κανονιστεί να φύγει μια δασκάλα από το σχολείο των Βοριζίων, υποβαθμίζοντας έτσι το δικό τους σχολείο σε 3θέσιο, κάτι που όπως ήταν φυσικό δεν έγινε δεκτό από τους κατοίκους του χωριού κι έτσι μετά την επίσκεψή τους στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης η απόφαση πάρθηκε πίσω, αφήνοντας το δικό μας σχολείο ξανά σε μειονεκτική θέση.
Ακόμα και μετά την επίσκεψη του κ. Μαμουλάκη και άλλων φορέων του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης, τα πνεύματα παραμένουν οξυμμένα και οι γονείς είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Ο Σύλλογός μας, με την πλήρη υποστήριξη των γονιών και των μαθητών, που βλέπουν από την αρχή της χρονιάς να χάνονται ώρες που δύσκολα θα αναπληρωθούν, ξεκινά κινητοποιήσεις, οι οποίες δε θα σταματήσουν μέχρι τη δικαίωσή μας.
Τα αιτήματά μας είναι τα εξής:

1) Άμεση τοποθέτηση δασκάλου για την κάλυψη του κενού για την Γ' και Δ' τάξη του σχολείου μας

2) Άμεση τοποθέτηση δασκάλου για το διαχωρισμό της Α' και Β' τάξης και αναβάθμιση του σχολείου μας σε 4θέσιο

3) Άμεση τοποθέτηση νοσηλευτικού προσωπικού, όπως είχε συμφωνηθεί και είχε δεσμευτεί η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

4) Τοποθέτηση δασκάλων με ειδικότητες Αγγλικών, Η/Υ και Γυμναστικής.


Δε δεχόμαστε καμία υποβάθμιση σε ένα σχολείο που λειτουργεί ήδη με υπεράριθμα τμήματα.
Δε δεχόμαστε κανένα συμβιβασμό σε ό,τι αφορά τη μόρφωση των παιδιών μας».

πηγή ΝΕΑ ΚΡΗΤΗ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής Μαλεβυζίου σας  εύχεται χρόνια πολλά και  σας προσκαλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας  τη Δευτέρα  6  Ιανουαρίου 2014 και ώρα 4μ.μ. στην αίθουσα της Εκκλησίας.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει