Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Η '' Άλλη Μπάντα " στη Μονή Μαλεβυζίου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου και η περιφέρεια Κρήτης (περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου) σας προσκαλούν στη συναυλία που συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 στη Μονή Μαλεβυζίου με το συγκρότημα ΄΄ 'Αλλη Μπάντα ΄΄
Η συναυλία θα αρχίσει στις 9,30 μ.μ. με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Η Άλλη μπάντα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης από δύο μουσικούς τον Νίκο Μανιουδάκη και τον Δημήτρη Ζωγραφάκη. Το να δημιουργήσουν μια μουσική μπάντα, υπήρχε πολλά χρόνια πρίν σαν σκέψη, αλλά πραγματοποιήθηκε το χειμώνα του 2010. Και οι δυο τους, χρόνια ταξιδεμένοι στα μονοπάτια της κρητικής μουσικής πάνε στην «Άλλη μπάντα» και ανοίγονται στις λεωφόρους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Δυο πράγματα δηλώνει η ονομασία του συγκροτήματος Άλλη μπάντα , πρώτον στην άλλη μεριά και δεύτερον μια καινούρια μπάντα που εισέρχεται στο χώρο της έντεχνης μουσικής.
Επηρεασμένοι έντονα από τον τόπο τους, δίνουν έμφαση και χρώμα , μέσα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι και μας δείχνουν την καταγωγή τους, με τον επιθετικό και συγχρόνως γλυκό ήχο της λύρας και την αρμονία της ακουστικής κιθάρας , ενώ η ηλεκτρική κιθάρα , τα drums , και το μπάσο που πλαισιώνουν την Άλλη μπάντα επαναστατούν και δημιουργούν κάποιες φορές rock καταστάσεις .

Το μουσικό πλαίσιο που παρουσιάζουν, είναι από τραγούδια αγαπημένων τραγουδοποιών και συνθετών διαφορετικών γενεών, που έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μουσικό ταξίδι με αναφορές τραγουδιών από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη έως τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, από τον Θάνο Μικρούτσικο έως τον Πάνο και Χάρη Κατσιμίχα και από τον Παύλο Σιδηρόπουλο ως στον Αρχάγγελο Νίκο Ξυλούρη. Στις συναυλίες ακούγονται τραγούδια από την δισκογραφία του Δημήτρη Ζωγραφάκη και του Νίκο Μανιουδάκη και κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια που έχουν τις πρώτες τους επαφές με το κοινό. ‘
’Μ’ ένα τραγούδι συντρόφια’’ στα χείλη, θα ταξιδεύουμε στις ‘’λεωφόρους της ζωής’’, ενώ το ρεφρέν θα μας θυμίζει ένα ‘’χωρισμό’’, και ο Νίκος θα τραγουδάει για τις ‘’ομορφιές του κόσμου’’ ακούγοντας το Δημήτρη να λέει για ένα ‘’μυστικό’’.

Η Άλλη μπάντα έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στο κοινό του Ηρακλείου και μας υπόσχεται ακόμα περισσότερα, έχει συμμετάσχει σε support band σε δυο μεγάλες συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου και του Χρήστου Θηβαίου το καλοκαίρι του 2011 και του Βασίλη Παπακωνσταντίνου το καλοκαίρι του 2012.
Για το συγκρότημα έχει κάνει αναφορά ο μεγάλος μουσουργός Θάνος Μικρούτσικος λέγοντας ότι:
Το ελληνικό τραγούδι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα , όταν εμφανίζονται από την νεότερη γενιά παιδιά που το συνεχίζουν, η ‘’ Άλλη μπάντα ‘’ έχει τέτοια χαρακτηριστικά, και προσωπικά τους συγχαίρω από καρδιάς.

Η ''Άλλη μπάντα'' αποτελείται από 4μελές συγκρότημα που το πλαισιώνουν οι εξής μουσικοί:
Νίκος Μανιουδάκης (φωνή, λύρα, κιθάρα)
Δημήτρης Ζωγραφάκης (φωνή, κιθάρα)
Τζωρτζάκης Γιώργος (μπάσο)
Ευθύμης Φασουλάκης (drums )


Ευχαριστούμε τους χορηγούς των εκδηλώσεών μας

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Πεζοπορία " Μονή-φαράγγι-Παναγία Καβαλαρά "

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής  διοργανώνει το Σάββατο 6/9/2014  πεζοπορία  στο μονοπάτι  Μονή -φαράγγι- Παναγία Καβαλαρά .
Tόπος συγκέντρωσης : Μονή (στην είσοδο του χωριού)
Ωρα : 07.30
Διάρκεια διαδρομής : 2  ώρες
Κάθε πεζοπόρος πρέπει να έχει μαζί του τον παρακάτω εξοπλισμό , ώστε να πεζοπορεί με ασφάλεια και άνεση
  • Ορειβατικά παπούτσια
  • Άνετο σακίδιο
  • Αρκετό Νερό ( τουλάχιστον 2 λίτρα )
  • Καπέλο
  • Παντελόνι μακρύ
  • Πουκάμισο ελαφρύ
  • Ελαφρύ αντιανεμικό (αδιάβροχο)
  • Φακός
  • Σφυρίχτρα
  • Μπαστούνι
  • Αναπτήρας

  
Σας περιμένουμε όλους με την παρέα σας !!!! 
τηλ. επικοινωνίας για την συμμετοχή σας και για περαιτέρω πληροφορίες6972012757

Δείτε τη διαδρομή