Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης

Επιμνημόσυνη δέηση στην μνήμη του καταδρομέα Ηλία Τούλη και του λοχία (Κ.Δ.) Νικολάου Καβροχωριανού που έπεσαν στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974 θα τελεσθεί  την  Κυριακή  24 Ιουλίου 2011 στις 9.30 π.μ. στο  Μάραθος και στις 11 π.μ. στη Μονή Μαλεβυζίου  από τον δήμο Μαλεβυζίου και τις οικογένειες των πεσόντων
  Ο πρόεδρος του δ.δ. Μονής  και ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής  καλούν  τους φίλους τους να παραβρεθούν στις εκδηλώσεις 
Καβροχωριανός Νικόλαος

Νύχτα…
21ης-22ας Ιουλίου το 1974…
Ο λοχίας Νικόλαος Καβροχωριανός πέφτει…
Μαζί με άλλους ηρωικούς συντρόφους του, της Α’ Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο.
Θρήνος για τον χαμό του στο χωριό μας,
τιμή, δόξα και αγώνας για την ελευθερία η κληρονομιά που άφησε στον τόπο του.

ΠΕΣΟΝΤΕΣ & ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΡΗΤΕΣ
 ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 1974

Π Ε Σ Ο Ν Τ Ε Σ

Ανχης              ΠΒ       Χατζηδάκης Εμμανουήλ
Αλχίας                         ΠΖ        Μπινάκης Γεώργιος 
Εφ. Λχίας         ΠΖ        Χαιρετάκης Μιχαήλ 
Εφ. Λχίας         ΚΔ       Καβροχωριανός Νικόλαος  
Εφ. Λχίας         ΚΔ       Τζιλιβάκης Στέφανος
Δνεύς               ΠΖ        Γιαννακάκης Μηνάς
Στρτης             ΠΖ        Βολακάκης Μάριος
Στρτης             ΚΔ       Γιαννακάκης Κοσμάς
Στρτης             ΚΔ       Οικονομάκης Κων/νος
Στρτης             ΚΔ       Πρινιανάκης Στυλιανός
Στρτης             ΚΔ       Τούλης Ηλίας
Στρτης             ΠΖ        Γραμματικάκης Εμμανουήλ

Α Γ Ν Ο Ο Υ Μ Ε Ν Ο Ι

Εφ. Ανθλγός    ΠΖ        Μπιτσάκης Σταύρος
Στρτης             ΠΖ        Τριανταφυλλίδης Μανούσος



Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Νίκη στη νεκρή ζώνη

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου σας καλεί στην παρουσίαση του βιβλίου των δημοσιογράφων της ΝΕΤ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, «Νίκη στη νεκρή ζώνη- (Η αντίσταση της Αʼ μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα» και την προδοσία)ʼʼ, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Ιουλίου στις 7,30, από το βιβλιοπωλείο ʼʼΕλευθερουδάκης”, σε συνεργασία με τη ʼʼΛέσχη Ειδικών Δυνάμεων Κρήτης “και τις εκδόσεις “Αγαθός λόγος”.

Για το βιβλίο εκτός από τους συγγραφείς, θα μιλήσουν οι πρωταγωνιστές των γεγονότων:

Φθενός Βασίλης, Υπολοχαγός Αʼ Μοίρας Καταδρομών το 1974

Νεονάκης Γιώργος, Πιλότος στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ»

Γιώργος Καλογεράκης, Κεντρικός ομιλητής: Επιστημονικός συνεργάτης Εργαστηρίου Ιστορίας Νεότερης Ελλάδας και Νεοελληνικού Πολιτισμού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Την εκδήλωση θα συντονίσει:

Γιώργος Σαχίνης, δημοσιογράφος

Θα χαιρετίσουν την εκδήλωση οι: Αεράκης Γιώργος, Αντιδήμαρχος Ηρακλείου. Παπαδοπούλου-Αστρινάκη Έλενα, Γιατρός, (τέως) Πρόεδρος Συλλόγου Κυπρίων Κρήτης.

Το βιβλίο συνοδεύεται από το DVD ντοκιμαντέρ «Ήρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιο υλικό από την δράση της Αʼ ΜΚ στην Κύπρο το 1974 και νέα ντοκουμέντα για την Κυπριακή τραγωδία.

Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

(Τη μουσική έχει γράψει ο Βασίλης Σκουλάς).

Η παρουσίαση θα γίνει στην Αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Χοροεσπερίδα στη Μονή Μαλεβυζίου



Ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου  σας προσκαλεί στην χοροεσπερίδα που διοργανώνει
          τη    Δευτέρα     25      Ιουλίου  2011   [παραμονή της Αγίας Παρασκευής]                                  
          στην πλατεία του χωριού μας.
Την εκδήλωση  θα πλαισιώνουν μουσικά 
οι   Νίκος  Ρινακάκης  [λύρα-τραγούδι]   
      Γιάννης  Γωνιανός  [λαούτο-μαντολίνο ]
      Γιώργος  Σκουλούδης [λαούτο]
      Γιάννης  Μιχελακάκης [λαούτο]
  






Χορηγοί
 ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΩΝ ΤΣΕΝΤΕΛΙΕΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   ΤΗΛ 6936762822
τοποθετήσεις πλακιδίων ΜΑΥΡΟΓΕΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ

Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Αγώνας δρόμου { Τύλισσος- Μονή -Κεραμούτσι }

 

Αγώνας δρόμου, παιχνίδια συνεργασίας, με σύνθημα : η ισχύς εν τη ενώσει!!
Αγώνας δρόμου στα "Τυλίσσεια"
Τα όμορφα χωριά ,όμορφα….ενώνονται, μέσα από αθλητικές δράσεις και παιχνίδια συνεργασίας και ομαδικότητας αλλά και διά μέσου δραστήριων Πολιτιστικών Συλλόγων όπως αυτοί του Κεραμουτσίου , της Μονής και της Τυλίσσου.
 Με δική τους πρωτοβουλία οργανώνεται Αγώνας δρόμου που αφορά και στα τρία γειτονικά και γραφικά χωριά , με διοργανωτές τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής Παύλο Ποτουρίδη και Ελένη Μανούσακα, που με την ενεργό δράση τους εδώ και 25 χρόνια σε αθλητικές δραστηριότητες  προάγουν την ευγενή αθλητική άμιλλα στην Κρήτη μα και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η πορεία τους δεν ξεφεύγει ποτέ από την κατεύθυνση της ποιότητας και της υγιούς στάσης ζωής και δράσης. Έτσι και για το ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ  διοργανώνουν Αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων που ξεκινά από την Κεντρική πλατεία Τυλίσσου στις 19:00 το βράδυ με πορεία προς το Μοναστήρι Παναγίας Λούτρας  συνέχεια προς τη Μονή και τερματισμό στην τοποθεσία Φλέγα. Από εκεί θα μεταφερθεί η δράση στην κεντρική πλατείαστο Κεραμούτσι όπου έχουν προγραμματιστεί από τους Π. Ποτουρίδη και Ε. Μανούσακα παιχνίδια συνεργασίας και υγιούς άμιλλας που όλοι αντιλαμβανόμαστε πόσο ευεργετικά είναι αφού βοηθούν τους νέους ανθρώπους να αναπτύξουν συναγωνισμό και άλλες υψηλές αξίες , απαραίτητες για την σύσφιξη σχέσεων  και  την επίτευξη κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να λάβουν μέρος άτομα όλων των ηλικιών , αφού η θέληση δεν γνωρίζει ηλικίες!
Τα παιδιά θα ξεκινήσουν από την κεντρική πλατεία της Μονής .
τηλέφωνο για τη συμμετοχη παιδιών  6972012757

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΟΝΗΣ"

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
1. Ο Δήμος Μαλεβιζίου Νομού ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ ΜΟΝΗΣ, με προϋπολογισμό 120.000,00 ΕΥΡΩ.
Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: α) κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ με προϋπολογισμό 75.507,35, (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ και απρόβλεπτα), β) κατηγορία ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ με προϋπολογισμό 18.251,27.
2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν μέχρι τις 28-07-2011, τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π), από: Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, οδός - , αρμόδιος υπάλληλος ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 2813400652, τηλ. ή από την έδρα του Δήμου Μαλεβιζίου, στο τηλ. 2813400650. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.
3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 02 Αυγούστου, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι επι μέρους ποσοστών έκπτωσης σε ακέραιες μονάδες επι της εκατό (%) κατά κατηγορία εργασιών (περίπτ. Αρθρου 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ).
Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία, που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Δήμου Μαλεβιζίου www.malevizi.gr.
4. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί
α) Ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο Μ.Ε.ΕΠ, που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι τάξεις Α1 και άνω στην κατηγορία ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και Α1 και άνω στη κατηγορία ΗΛΜ .
β) Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη Α1 και άνω του ΜΕΕΠ για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και Α1 και άνω ΜΕΕΠ για έργα κατηγορίας ΗΛΜ , με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).
γ) Αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.
5. Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 1.876,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημέρες.
6. Το έργο χρηματοδοτείται από Σ.Α.Τ.Α.. Προκαταβολή δε θα χορηγηθεί.
7. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από τον Δήμο Μαλεβιζίου.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΜΑΜΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Ένοπλοι κουκουλοφόροι λήστεψαν ταχυδρομικό υπάλληλο

Δεν πρόλαβε καν να αντιδράσει ο ταχυδρομικός υπάλληλος στη θέα δύο ένοπλων κουκουλοφόρων οι οποίοι έκλεισαν με φορτηγάκι το δρόμο στο όχημα που οδηγούσε σήμερα το πρωί στο Ρέθυμνο!

Στις 09.30 το πρωί της Τετάρτης ταχυδρομικός υπάλληλος στην Αγία Φωτεινή Αμαρίου έπεσε θύμα ληστείας από δύο ένοπλούς, οι οποίοι του είχαν στήσει "ενέδρα".

Οι ληστές, φορώντας στολή παραλλαγής, έχοντας καλυμμένα με κουκούλες τα πρόσωπά τους και κρατώντας όπλα, έσπασαν με πέτρες το παρμπρίζ του αυτοκινήτου και άρπαξαν 20.000 ευρώ που μετέφερε ο ταχυδρομικός υπάλληλος στο Φουρφουρά, για την πληρωμή συντάξεων.

Αμέσως μετά χτύπησαν τον υπάλληλο με το κοντάκι του όπλου κι έγιναν καπνός.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Περίπου στις 11.00 το ίδιο πρωί, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της ληστείας εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο και καμμένο το γκρι φορτηγάκι που χρησιμοποίησαν οι δράστες. Όπως διαπιστώθηκε το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 28 με 29 Ιουνίου από το χωριό Μονή.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Κανονισμός χρήσης εξοπλισμού


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής Μαλεβυζίου , έχοντας υπ΄ όψη:
·                    To      Καταστατικό Ίδρυσης του Συλλόγου
·                Την από 1/7/2011  Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και
·                Την ανάγκη καθιέρωσης κανόνων για την σωστή χρήση του εξοπλισμού του συλλόγου,  με σκοπό την προστασία της περιουσίας  του συλλόγου, αποφάσισε ότι:

1. Όσοι Μονιανοί επιθυμούν να κάνουν χρήση του εξοπλισμού  ( τραπέζια, καρέκλες, σκεύη μαγειρικής κλπ ), υποχρεούνται να δηλώνουν εγκαίρως την ημερομηνία χρήσης στα μέλη του Δ.Σ  του Συλλόγου ώστε να υπάρχει προγραμματισμός και να εξυπηρετούνται όλοι ισότιμα

 

 

2. Όσοι χρησιμοποιούν τον εξοπλισμό του Συλλόγου  έχουν χρέος να είναι προσεκτικοί στον τρόπο χρήσης του και υποχρεούνται να φροντίζουν για την καλή λειτουργία, για τον καθαρισμό,την τακτοποίηση και παράδοση των εργαλείων στην ίδια κατάσταση, που τα παραλαμβάνουν.


            3. Οποιαδήποτε φθορά ή απώλεια υλικού αποκαθίσταται ή αποζημιώνεται από αυτόν που την προκάλεσε                                                    
            4 . Το υλικό που δανείζεται επιθεωρείται κατά το δανεισμό και κατά την επιστροφή του και υπογράφεται σχετικό πρακτικό παραλαβής-παράδοσης.Καταβάλλεται το ποσό των 20 ευρώ [όταν τα  δανειζόμενα τέμαχια είναι μέχρι είκοσι] ή 50 ευρώ [όταν τα δανειζόμενα τεμάχια είναι περισσότερα των είκοσι]. Το ποσό αυτό επιστρέφεται κατά την παράδοση

                5. Δανεισμός  σε ομάδα χρηστών (π.χ. σχολική τάξη, πολιτιστικός σύλλογος, δήμος) γίνεται  με χρέωση ενός υπευθύνου και είναι απαραίτητη  η αστυνομική του ταυτότητα                                                                     
              6.Το Δ.Σ. θα αποκλείσει το χρήστη από το δικαίωμα δανεισμού για 2 έτη εάν διαπιστωθεί ότι η φθορά ή απώλεια είναι συνέπεια σοβαρής αμέλειας, αδιαφορίας ή συνειδητής κακής χρήσης.
           7 Η  ώρα και ημερομηνία παραλαβής και παράδοσης καθορίζεται από το αρμόδιο για τον εξοπλισμό, μέλος του Δ.Σ.
           8 Σε περίπτωση κηδείας δεν ισχύει ο όρος 1 και το χρηματικό ποσό του όρου 4


                             Υπεύθυνοι για τη χρήση του εξοπλισμού είναι  οι

                                    Βάμβουκα Χριστίνα   τηλ 6932494552
                                     Γωνιανός Σπύρος       τηλ 6972012757
         

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

"Ψαλιδίζει" τους λογαριασμούς η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. στο Γάζι

Με απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Μαλεβυζίου, κατόπιν εισήγησης του δημάρχου κ. Κώστα Μαμουλάκη, ενέκρινε την απόφαση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβυζίου, με την οποία μειώνονται σημαντικά οι χρεώσεις των δημοτών.
Ειδικότερα και για όλους τους δημότες της ευρύτερης περιοχής του Γαζίου που βρίσκονται συνδεδεμένοι με το δίκτυο αποχέτευσης, θα υπάρξει μια μείωση στη χρέωση του τιμολογίου αποχέτευσης κατά 0,15 € / κυβ. μ.
Η μείωση αυτή θα αποφέρει μείωση του συνόλου του λογαριασμού των νοικοκυριών έως και 11% στις χαμηλές καταναλώσεις (μέχρι 80 κυβ. μ.) και προοδευτικά θα μειώνεται όσο αυξάνεται η κατανάλωση, καταλήγοντας σε μια έκπτωση της τάξεως του 5%.
Ο δήμαρχος Μαλεβυζίου και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Μ. κ. Κ. Μαμουλάκης, τόνισε ότι: «Με την ενέργεια αυτή, η δημοτική αρχή Μαλεβυζίου αποσκοπεί στο να στηρίξει τα χαμηλά οικονομικά στρώματα, μια κίνηση απαραίτητη, αν συνυπολογίσει κανείς την γενικότερη, αρνητική οικονομική συγκυρία.

Ο δήμος Μαλεβυζίου, όπως και όποτε μπορεί να ελαφρύνει τα οικονομικά βάρη των δημοτών του, θα το κάνει με ευχαρίστηση. Μάλιστα, δεν σταματάμε εδώ.

Επόμενη, προγραμματισμένη κίνηση από την πλευρά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβυζίου, είναι η εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης οικονομοτεχνικής μελέτης η οποία και θα μας δείξει αν υπάρχει η δυνατότητα για ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις των τιμολογίων της εταιρείας».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μείωση αυτή, έχει αναδρομική μάλιστα ισχύ, από 1ης Μαΐου 2011.
πηγη-  http://www.cretalive.gr/

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Εθελοντικός καθαρισμός στο κοιμητήριο της Μονής

 Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μονής  προσκαλεί όσους θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν στον καθαρισμό που θα πραγματοποιήσει την Κυριακή   3  Ιουλίου και ώρα 4μ.μ.στο κοιμητήριο  του χωριού μας.
 
Πολιτισμός είναι να φροντίζουμε για την καθαριότητα του χώρου όπου βρίσκονται αγαπημένα μας  πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι .