Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Θέατρο Σκιών Αθως Δανέλλης




Την  Δευτέρα 29  Αυγούστου 2011 ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής  παρουσιάζει τον καραγκιοζοπαίκτη Άθω Δανέλλη και την παράσταση «ο θρίαμβος του Καραγκιόζη».


Ο  'Αθως Δανέλλης είναι ένας από τους ελάχιστους εναπομείναντες καραγκιοζοπαίκτες, που διατηρεί από το 1990 μόνιμες σκηνές με βραδινές παραστάσεις για ενήλικο κοινό, κρατώντας ζωντανή την παράδοση του ελληνικού Καραγκιόζη.
Διδάσκει την τέχνη του Θεάτρου Σκιών (ιστορία και θεωρία, ύφος και μίμηση ρόλος της μουσικής στην παράσταση, κατασκευή και ζωγραφική φιγούρας, σκηνικού και ρεκλάμας) σε σεμινάρια ανά την Ελλάδα, γράφει άρθρα και μελέτες και έχει την επιμέλεια εκδόσεων, ραδιοφωνικών εκπομπών και παραστάσεων. Το 2007 και το 2008 συμμετείχε στις ζωντανές παραστάσεις των ΧΑΪΝΗΔΩΝ, επίσης ηχογράφησαν τα CD «Ο Καραγκιόζης στη Γιουροβίζιον» και «Η Κάθοδος των Σαλτιμπάγκων».
Η εκδήλωση θα γίνει στην πλατεία του χωριού μας και είναι υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβυζίου- Δ.Ο.Π.Π.Α.Μ.
Έναρξη  9μ.μ  
Ελεύθερη είσοδος

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

disco party ... στη Φλέγα !

Μεγάλο πάρτυ με την συνδιοργάνωση των Πολιτιστικών Συλλόγων Μονής, Κεραμουτσίου και Τυλίσου  στη Φλέγα το Σάββατο 27 Αυγούστου 2011 στις  9:30 μ.μ

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

η Πύλη του Ήχου στη Μονή Μαλεβυζίου

Ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου διοργανώνει συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής κρητικής  μουσικής με το συγκρότημα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη  "Πύλη του Ήχου", την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στη Μονή Μαλεβυζίου

Η Πύλη του Ήχου είναι ένα νέο συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τον συνθέτη και δεξιοτέχνη του λαούτου Μιχάλη Φραγκιαδάκη
Πρόκειται για μια παρέα νέων μουσικών και τραγουδιστών, που ταξιδεύουν τους ακροατές σε μια μουσική εμπειρία, με σεβασμό και ευαισθησία στα μουσικά παραδοσιακά και έντεχνα μονοπάτια της Κρήτης
Τιμή εισόδου    6 ευρώ.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Συνεργασία δήμου Μαλεβυζίου - Πολιτιστικού Συλλόγου Μονής

 


Σε ένα ακόμα μικρό, αλλά σημαντικό έργο, προχώρησε ο δήμος Μαλεβυζίου στο χωριό Μονή, διαμορφώνοντας και στρώνοντας με κυβόλιθους ένα δρόμο μήκους 100 μ. και πλάτος 4 μ.
Το ιδιαίτερα όμως σημαντικό στοιχείο, είναι η συνεργασία στο συγκεκριμένο έργο του δήμου με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο, αφού ο δήμος Μαλεβυζίου αγόρασε τα απαραίτητα υλικά και ο πολιτιστικός σύλλογος φρόντισε για την τοποθέτησή τους!..

Ο δήμαρχος Μαλεβυζίου Κώστας Μαμουλάκης, τόνισε ότι: «Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, τέτοιες συνεργασίες της δημοτικής αρχής με τοπικούς φορείς μόνο καλά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρουν για τις τοπικές κοινωνίες.»
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  ευχαριστεί τους   Πετράκη Μιχάλη [γεωργικά φάρμακα] και Βλαχάκη Μιχάλη [χωματουργικές εργασίες] για τη πολύτιμη βοήθεια στη μεταφορά των υλικών

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ξεκίνησε η επιστροφή φόρου στους αγρότες

Τη δυνατότητα να εισπράξουν την επιστροφή από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου έχουν από σήμερα οι παραγωγοί.
Το ποσό εκτιμάται ότι είναι αυξημένο κατά 3 εκατ. ευρώ και έχει πιστωθεί από χθες στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το ύψος της συνολικής επιστροφής προσδιορίζεται στα 163 εκατ. ευρώ.

Η καταβολή των επιστροφών πραγματοποιείται με βάση τα ψηφιοποιημένα στοιχεία καλλιέργειας των αγροτεμαχίων και του αριθμού των ζώων, που έχει δηλώσει ο κάθε δικαιούχος στον ΟΣΔΕ.

Δυνατότητα ενημέρωσης σχετικά με το ύψος της επιστροφής παρέχεται μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ).