Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Διαδίκτυο για όλους !

   Άρχισε να λειτουργεί ξανά το Ασύρματο Internet  του δήμου Μαλεβυζίου στο χωριό μας
    Όλοι οι κάτοικοι της Μονής, αλλά και οι διερχόμενοι, μπορούν να κάνουν χρήση του .
Στην πλατεία του χωριού , στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας και της Αγίας Παρασκευής ,στον Πολιτιστικό Σύλλογο , λειτουργεί το  δημόσιο  ασύρματο δίκτυο πρόσβασης στο διαδίκτυο  Το δίκτυο WiFi  Moni προσφέρει δωρεάν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στο διαδίκτυο για όλους, στο πλαίσιο της εξοικείωσης με τις ασύρματες τεχνολογίες και το Internet.
Ο κάθε πολίτης μπορεί οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας να συνδεθεί δωρεάν με το Internet και να εξοικειωθεί με την ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση μέσω του φορητού υπολογιστή του, ενώ κάθεται σε ένα παγκάκι ή σε ένα καφέ της περιοχής. Η πρόσβαση είναι πολύ απλή, αρκεί κανείς να επιλέξει το ασύρματο δίκτυο WiFi Moni στις επιλογές των ασυρμάτων δικτύων και να συνδεθεί χωρίς να πληκτρολογήσει  κωδικό .
 Η ταχύτητα ασύρματης διασύνδεσης είναι ιδιαίτερα γρήγορη.
 Ευχαριστούμε θερμά τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Γιάννη Πατραμάνη και τους φίλους  και μέλη του Συλλόγου  , Αγγελάκη Αντώνη, Βεργετάκη Αντώνη, Γεωργακόπουλο Κώστα και Γωνιανό Βαγγέλη για την πολύτιμη συμβολή τους  στη σύνδεση της κεραίας !

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Ψηφιακή Αλληλεγγύη

Σήμερα αναρτούνται τα κουπόνια για τους 290.000 δικαιούχους που έλαβαν το Κοινωνικο Μέρισμα σύμφωνα με την προκήρυξη που εκδόθηκε από το ΤΕΕ που υλοποιεί το πρόγραμμα Ψηφιακή Αλληλεγγύη για δωρεάν λαπτοπ ή tablet και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο για 12 μήνες.
Οι δικαιούχοι της Επιταγής Ψηφιακής Αλληλεγγύης όπου έλαβαν το κοινωνικό μέρισμα από σήμερα 04/02/2015 έως 30/06/2015 μπορούν να εισέρχονται στην ιστοσελίδα www.e-inclusion.gr και να εκτυπώνουν τον κωδικό που θα τους δίνει  δωρεάν λαπτοπ ή tablet αλλά και ίντερνετ, για 12 μήνες.

Ασύρματο ίντερνετ

 Η  εκπομπή του internet  στο χωριό έχει σταματήσει  προσωρινά , μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταφορά της τηλεφωνικής γραμμής και της κεραίας στο χώρο του  Εκθετηρίου Λαογραφικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς .