Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ένας θησαυρός στο δήμο Μαλεβυζίου !





Ένα θησαυρό απέκτησε ο δήμος Μαλεβιζίου! Ο διάσημος ζωγράφος Μπότης Θαλασσινός χάρισε το σύνολο των έργων του στο δήμο ο οποίος παρέλαβε τα έργα του και σύντομα θα γίνει στο Γάζι μια μόνιμη έκθεση!
Η συμφωνία έκλεισε πριν μια εβδομάδα σε συνάντηση που είχε ο ζωγράφος με το δήμαρχο κ.Μαμουλάκη, ενώ είχαν προηγηθεί αλλεπάλληλες επαφές επιτροπής , του Θαλασσινου και δικηγόρων. Τελικά η συμφωνία επετευχθη αφού ο ζωγράφος είχε σφοδρή επιθυμία να έρθουν στην Κρήτη όλοι οι πίνακές του, ενώ άλλοι δήμοι όπως το Ηράκλειο δεν έδωσαν σημασία. Έτσι, από σήμερα οι 158 πίνακες της συλλογής Θαλασσινου είναι στο δήμο μαλεβιζίου.
Ο Μπότης Θαλασσινός ξεκίνησε ως αγιογράφος από πολύ μικρός, κοντά σε δύο σπουδαίους δασκάλους στην Κρήτη. Το 1962, εγκαταστάθηκε στην Αμερική, όπου αναγνωρίστηκαν τα έργα του ως αριστουργήματα από τους κριτικούς τέχνης.
Ο Σαλβαδόρ Νταλί τον είχε εκτιμήσει επάξια ως καλλιτέχνη με σπουδαία ιδιαιτερότητα. Ο Μπότης Θαλασσινός, είχε πριν μερικά χρόνια στην Κρήτη δημιουργήσει το Μουσείο του, σε ένα επιβλητικό τριώροφο κτίριο, όπου και φιλοξενεί τους πίνακές του. Αποτελεί την πρώτη πινακοθήκη, εκτός από το Μουσείο με τις αγιογραφίες της Κρήτης, που το έφτιαξε μόνος του χωρίς να πάρει δεκάρα από το κράτος.
 Πηγή CRETALIVE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου