Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εγκαίνια Αίθουσας Μινωικών τοιχογραφιών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου




Εγκαινιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, η αίθουσα με τα πιο αντιπροσωπευτικά του Μινωικού πολιτισμού εκθέματα.
Υποδέχτηκε τους πρώτους επισκέπτες η αίθουσα τοιχογραφιών 
Έστω και χωρίς την παρουσία του αναπληρωτή υπουργού, Κ.Τζαβάρα, η αίθουσα των τοιχογραφιών εγκαινιάστηκε το πρωί της Κυριακής και μάλιστα υποδέχτηκε τους πρώτους της επισκέπτες, που περιηγήθηκαν στο χώρο, όπου εκτίθενται τα πιο αντιπροσωπευτικά της Μινωικής Περιόδου εκθέματα: τοιχογραφίες από τα μινωικά ανάκτορα και τις επαύλεις.

Πρόκειται για ζωγραφικά έργα υψηλής τέχνης όπου αποτυπώνουν εικόνες του μινωικού κόσμου από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή, το περιβάλλον της ανακτορικής Αυλής και την πλούσια κρητική φύση.


Η έκθεση τοιχογραφιών στο κεντρικό κτήριο του Μουσείου λειτουργεί με ελεύθερη είσοδο, όπως και η έκθεση της συλλογής γλυπτών που άνοιξε τον Αύγουστο. Παράλληλα εξακολουθεί να λειτουργεί στο κτήριο επέκτασης η προσωρινή Έκθεση με επιλεγμένα εκθέματα από τις συλλογές του Μουσείου, με σταθερή τιμή εισιτηρίου στα 4€.
Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου θα πραγματοποιούν δωρεάν ξεναγήσεις για το κοινό, στα ελληνικά και αγγλικά, στη νέα έκθεση τοιχογραφιών κάθε Πέμπτη και Παρασκευή έως το τέλος Νοεμβρίου.






πηγή www.cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου