Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Κινηματογραφική ένοπλη ληστεία το βράδυ σε κοσμηματοπωλείο στη Μονή Μαλεβυζίου



Τρία άτομα με κουκούλες εισέβαλαν στο κατάστημα και το άδειασαν.
Ανθρωποκυνηγητό προκειμένου να εντοπιστούν τρεις άγνωστους δράστες που το βράδυ της Τετάρτης εισέβαλαν υπό την απειλή όπλου σε κοσμηματοπωλείο - εργαστήριο χρυσοχοΐας λίγο έξω από τη Μονή Μαλεβιζίου αρπάζοντας μεγάλο αριθμό κοσμημάτων και σκορπώντας τον τρόμο στον ιδιοκτήτη και σε δύο ακόμα άτομα που ήταν μέσα, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές. Οι δράστες κρατώντας καλάσνικοφ άρπαξαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων από τις προθήκες και τα συρτάρια, ενώ πρόλαβαν, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, να αφαιρέσουν και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας προκειμένου να δυσκολέψουν τις έρευνες των αστυνομικών αρχών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες και σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στους αστυνομικούς ο 37χρονος ιδιοκτήτης, από τα τρία άγνωστα άτομα, όπλο έφεραν μόνο τα δύο από τα τρία άτομα. Στο κατάστημα την ώρα που σημειώθηκε η ένοπλη ληστεία ήταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης και ένας υπάλληλος με τη φίλη του που έζησαν τον φόβο και τον τρόμο καθώς όπως έγινε γνωστό και σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, οι δράστες έδεσαν τα άτομα που ήταν μέσα στην επιχείρηση. Αφού άρπαξαν ότι μπόρεσαν, ανάμεσα στη λεία τους ήταν και τα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ΙΧ επιβατικό τζιπ και τράπηκαν σε φυγή.
Το καλά σχεδιασμένο τους έργο όμως δεν σταματάει εδώ καθώς για να εξαφανίσουν κάθε πιθανότητα και κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να τους μαρτυρήσει, έκαψαν το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της επιχείρησης με το οποίο τράπηκαν σε φυγή. Το όχημα βρέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη Σταυρακιανή Καμάρα έχοντας καταστραφεί ολοσχερώς, με την Πυροσβεστική λίγο νωρίτερα να σπεύδει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πέρα όμως από το τζιπ που βρέθηκε καμένο, ολοσχερώς καταστράφηκε και το αγροτικό όχημα με το οποίο έφτασαν στο χωριό οι άγνωστοι δράστες. Πρόκειται για το όχημα που βλέπετε στη φωτογραφία και το οποίο βρέθηκε λίγα μέτρα παραπάνω από τον τόπο της ληστείας.
Σύμφωνα με τους κατοίκους του χωριού, είναι η δεύτερη φορά που ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πέφτει θύμα ληστείας. Η πρώτη φορά ήταν πριν από τρία χρόνια περίπου όπου πάλι άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στον χώρο, ο οποίος ήταν κλειστός, αρπάζοντας χρυσαφικά.
Η εικόνα πάντως που παρουσίαζε σήμερα η επιχείρηση, δείχνει τη βιασύνη των δραστών να προλάβουν να αρπάξουν ότι μπορούν, με πολλά από τα αντικείμενα που ήταν στα ράφια, να βρίσκονται πεταμένα στο πάτωμα. Το γεγονός επίσης ότι έκαψαν και τα δύο οχήματα που χρησιμοποίησαν, ίσως σημαίνει πως πρόκειται για "γνώριμους" της Αστυνομίας που δεν ήθελαν να αφήσουν αποτυπώματα από τη δράση τους. Ο τρόπος πάντως που συνέβη η χθεσινή ληστεία πιστοποιεί πως οι δράστες πήγαν επί τούτου, είναι αδίστακτοι, φροντίζουν να μην αφήνουν ίχνη και υλικό από κάμερες παρακολούθησης και είχαν σχεδιάσει εκ προοιμίου τη διαφυγή τους. Αστυνομικές πηγές πάντως ανέφεραν ότι "ως εκ του τρόπου τέλεσης" η υπόθεση είναι πολύ σοβαρή. Δεν αποκλείεται μάλιστα η υπόθεση να φύγει από τα χέρια του ΑΤ Περιφέρειας που μέχρι τώρα διενεργεί την προανάκριση και να πάει υπό την ομπρέλα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου.
Ακούστε μαρτυρία στο Ράδιο Κρήτη από την ένοπλη ληστεία στη Μονή Μαλεβιζίου:

Ο 37χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές για το συμβάν με την αστυνομία να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το ΑΤ Περιφέρειας.
Ρεπορτάζ: Γιώργος Ι. Παπαδάκης
πηγή  e-Κρήτη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου